Trainers

Frans Brouwer Judoleraar B / Judoleraar in de Zorg A+B 5edan judo
Ruud Deneer Judoleraar B 5edan judo
Anouk Blanken Judoleraar B 4edan judo
Tim Loeffen Judoleraar B 3edan judo
Anja Konings Judoleraar A (invaller) 3edan judo

Hoofdtrainer Frans Brouwer

Mijn naam is Frans Brouwer, ik ben in het bezit van vijfde dan judo en ben gediplomeerd leraar B. Mijn judogekte is iets waar ik al jaren mee behept ben. Als twaalfjarige ben ik begonnen met judo bij Bert de Man in Heerlen en heb daar vier jaar gejudood. Daarna volgde een voetbalperiode. Toen een periode van niets doen totdat mijn twee zonen met judo begonnen bij EJC Grevenbicht. Ik ging altijd naar alle trainingen kijken en het judovirus sloeg weer bij mij toe. De toenmalige judoleraar Hugo Lumens haalde mij over om, op mijn zevenendertigste, weer te beginnen met judo.

Ik ging toen ook mee als coach met wedstrijden. Samen met coach Marlies Kleinheerenbrink vormden wij een sterke groep judoka’s om ons heen en behaalden nationaal en internationaal vele successen. Om de judoka’s goed te kunnen coachen vond ik dat ik een opleiding als judoleraar moest gaan volgen. Onder begeleiding van Ben Lipsch heb ik me toen ingeschreven bij de Judo Bond Nederland voor de cursus jeugdjudoleider die werd gegeven door Wil Lüsschen en Peter Demandt. Hierop volgde de judoleraar A-opleiding die geleid werd door Jaap Hoogendam in Haarlem.

Tijdens deze opleiding werd ik benaderd door dhr. Wehrens van J.C. Nuth (toen nog dependance van Albert Krystek) met de vraag of ik wilde komen lesgeven in zijn plaats. Nadat Anja en ik hierover overlegd hadden zijn we op 01-01-1999 begonnen met lesgeven bij J.C. Nuth. Na het succesvol afsluiten van de A-opleiding volgde als slot de B-lerarenopleiding onder leiding van Leo Verhoeven. Alle opleidingen lang heeft mijn zoon Davy altijd voor mij klaargestaan als uke en is de tweede zoon Dennis tijdens de examens altijd erbij actief geweest.

Omdat het niveau van judo vrij hoog is, vond ik dat mijn opleidingen zeker een even hoog niveau moesten hebben. Ik mag nu judoka’s van J.C. Nuth begeleiden bij alle wedstrijden, opleiden tot vierde dan judo en voordragen tot vierde dan judo. Om het judo op peil te houden trainde ik twee keer in de week bij Sensei Mart Pepels (7-de dan Judo en 6-de dan Jiu Jitsu) in Stein. Op 15 juni 2008 ben ik geslaagd voor 4-de Dan judo. Judocollega Peter Sparidans (3-de Dan judo) is mijn partner geweest. Onder auspiciën van het CIOS heb ik tevens de opleiding Gevaarsbeheersing gevolgd die mij toelaat om personen op te leiden in het omgaan met gevaar in een ruime zin van het woord. Omdat de club hard groeit en om de kinderen beter te begeleiden heeft Anja ondertussen ook de 3-de Dan judo en de leraar A opleiding voltooid. Dit zijn allemaal beroepsopleidingen en erkend door de JBN.

In september 2011 bood Ruud zichzelf aan als partner richting mijn vijfde dan – een grote stap voor zowel hem als mij. Zonder uke (valpartner) geen judo en geen resultaat als tori en uke geen duo zijn. De klus waar we voor stonden, zou dus geen peulenschilletje zijn; het kwam neer op gemiddeld vijf keer per week trainen.
Positief was het feit dat we in november slaagden voor twee delen van het examen (het katame-no-kata en het gonosen-no-kata). Dit gaf extra spirit voor een goede tweede helft van het examen in juni 2012, wat dan nog zou bestaan uit de resterende twee kata’s (nage-no-kata en kime-no-kata) en het staande werk (nage-waza) en grondwerk (ne-waza). Op 9 juni mochten wij aan het hogere-dancollege laten zien dat we gereed waren voor examen. Het getoonde werd dan ook goed bevonden door de examencommissie en ik werd gepromoveerd tot vijfde dan.

Trainer Ruud Deneer

Als jonkie van 6 jaar oud heb ik mijn eerste stapjes op de tatami (judomat) gezet bij Budoclub Oud-Geleen. Toen senseis Frans en Anja in 1999 Judo Club Nuth overnamen, ben ik natuurlijk ook overgestapt. Inmiddels heeft mijn carrière binnen het judo me geleid tot 5e dan en judoleraar B – in groot deel dankzij de steun en inzet van de senseis, collega’s, en alle judopartners met wie ik ooit op examen ben geweest.
Mijn ideale groep om aan te les te geven is gemotiveerd, maar zeker ook in voor een grapje tussendoor. Hebben de leerlingen daarbij ook nog vraag naar de reden waarom iets gebeurt (de theorie achter technieken en bewegingen), dan is dat extra mooi meegenomen.

Trainer Anouk Blanken

In 2007 startte ik als 9-jarig meisje met judo bij J.C. Nuth. Omdat ik judo zo leuk vond, had ik ook de ambitie om de zwarte band te halen. Sinds 2014 train(de) ik met sensei Ruud, waarna ik destijds mijn zwarte band (1e dan) heb behaald, en recent mijn 4e dan. Naast het zelf trainen begon ik het in deze tijd ook leuk te vinden om kinderen en volwassenen te leren judoën, waarna ik de opleiding tot jeugdjudoleider, judoleraar A en judoleraar B heb gevolgd met sensei Tim en sensei Ruud.

Trainer Tim Loeffen

In 2002 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met judo en ik beoefen deze leuke sport nog altijd met veel plezier. Ook binnen de jiu jitsu heb ik ervaring opgedaan. Tijdens mijn jeugd heb ik op recreatief niveau aan verschillende toernooien meegedaan en extern wedstrijdtrainingen gevolgd. Later ben ik clubscheidsrechter bij JC Nuth geworden en coach ik onze judoka’s bij diverse wedstrijden in binnen- en buitenland.
Sinds 2018 maak ik deel uit van het lesgeversteam van JC Nuth en ondertussen als leraar B.

Trainer Anja Konings

Ook ik ben begonnen met judoën doordat mijn kinderen met deze sport in aanraking waren gekomen. Joyce en Ruud begonnen op respectievelijk 8- en 6-jarige leeftijd te judoën bij BudoClub Oud-Geleen. Ze waren vrijwel meteen ontzettend enthousiast en trainden al snel twee keer per week. Omdat heen en weer reizen teveel tijd in beslag nam, bleef ik naar iedere training kijken. Toen Joyce en Ruud op een gegeven moment wedstrijdjes gingen judoën gaf ik af en toe een welgemeende aanwijzing over iets wat ze in de training wel deden en in de wedstrijdjes niet. Dit verveelde Joyce en zij zei toen tegen mij: “Mam, ga zelf eens judoën, dan merk je dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend gaat.” Omdat bij BOG een seniorengroep trainde en ik het eigenlijk best wel eens wilde proberen, heb ik in september 1996 mijn eerste stappen op de tatami gezet. Geweldig!

Ik kan niet zeggen dat ik nog nooit gesport had: ik heb van 6 tot 22 jaar aan handbal gedaan, ben zelfs ook scheidsrechter geweest, maar het judospelletje had meteen mijn hart veroverd. In december 1996 behaalde ik mijn gele band. Helaas moest ik van juli 1997 tot juli 1998 het judoën even onderbreken in verband met een studie, maar na de grote vakantie in 1998 kon ik weer de tatami opstappen.

Toen Jac en Tiny Wehrens Frans benaderden om JudoClub Nuth over te nemen, hoefden we eigenlijk niet zo lang na te denken, want ons beider hart ligt bij het judo. Ik moest toen wel stoppen met judoën bij BOG: de lesavonden waren hetzelfde. Onder de bezielende leiding van Frans ben ik actief bezig gebleven en ben ik mezelf blijven ontplooien op het judovlak: 13 december 2003 ben ik geslaagd voor mijn eerste dan judo en op 17 december 2005 behaalde ik mijn tweede dan. Ook mijn kinderen zijn actief betrokken bij mijn prestaties: Joyce was mijn uke voor mijn eerste dan en Ruud voor mijn tweede dan. Vanaf augustus 2003 train ik bij dhr. Pepels in Stein. In mei 2005 slaagde ik voor de opleiding tot Jeugdjudoleider en in juni 2006 ben ik geslaagd voor de opleiding tot Judoleraar A. Ik heb stage gelopen bij Frans en bij dhr. Pepels. Ook bij deze opleiding is Ruud actief geweest: hij was mijn assistent tijdens mijn praktijkexamen lesgeven. Door de niet aflatende goede begeleiding van zowel Frans als dhr. Pepels en natuurlijk de zeer goedwillende inzet van Ruud ben ik inmiddels op 15 december 2007 geslaagd voor mijn derde dan judo.