Randoritreffen

We hebben een judocompetitie gestart en verschillende verenigingen uitgenodigd die niet alleen specifiek met wedstrijdjudo bezig zijn.

Waarom? Omdat op de grotere toernooien de judoka’s van de verenigingen die meer recreatief bezig zijn grotendeels verliezen van de judoka’s van de clubs die wel wedstrijdgericht zijn. De judoka’s die dit overkomt en dat soms enkele malen achter elkaar, zijn daarna nog moeilijk te motiveren om aan wedstrijdjes mee te doen. Daarom, voor die verenigingen waarbij de judoka recreatief traint en af en toe eens een wedstrijdje wil doen, is deze laagdrempelige competitie in de vorm van een randoritreffen georganiseerd.

Deelnemende verenigingen:

Wat houdt het in?

De competitie is als volgt opgezet: De mogelijkheid is er om nage waza of Ne waza wedstrijden te doen. De judoka’s verdienen de punten die ze scoren per wedstrijdje, plus 5 punten per gewonnen wedstrijd en 10 punten voor hun meedoen aan de training. Bij 100 punten verdienen ze een wit vaantje, bij 200 geel, 300 oranje, 400 groen, 500 blauw, 600 bruin en bij 750 zwart met oorkonde. De verliezende judoka krijgt ook de punten die hij heeft gescoord. Op de laatste dag van het seizoen ontvangt de vereniging die op jaarbasis gemiddeld de meeste wedstrijdjes heeft gewonnen een beker.

Bij het randoritreffen zijn geen reguliere ("officiële") scheidsrechters aanwezig, maar door de JBN opgeleide clubscheidsrechters van de deelnemende verenigingen.

Plaats van het randoritreffen: St. Remigiusstraat 1B in Schimmert. Aanvang 09.30 uur, eindtijd maximaal 13.00 uur. Uiterlijk vrijdagavond voorafgaande aan de ontmoeting dienen de deelnemende judoka’s via mail te worden opgegeven. De judoka wordt gewogen op het moment dat hij de eerste keer meedoet.

De geselteerde data van het randoritreffen in het seizoen '16/'17 zijn: